Digitale economie en connectiviteit; twee termen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zeker in een land zoals Nederland. Niet zo gek dat wij als kikkerlandje dan ook hoog scoren in de..
Burgers, bedrijven en overheden maken dagelijks gebruik van informatietechnologieën. Voor online bankieren, de verkoop van op maat gemaakte producten, het bijwerken van hun boekhouding ‘in de cloud’ en voor het experimenten met blockchain. Digitalisering transformeert onze economie en maatschappij in rap tempo. Tegenwoordig is het onze belangrijkste bron van groei, innovatie en nieuwe bedrijvigheid.
Afhankelijkheid van connectiviteit
Deze digitale transformatie vereist hoogwaardige connectiviteit. Connectiviteit die meegroeit met de behoeften van de samenleving en de economie. Deze eis komt niet uit de lucht vallen. Steeds meer diensten worden digitaal geleverd, en steeds meer apparaten zijn verbonden met het internet (denk aan Internet of Things). Hierdoor groeit onze afhankelijkheid van een goed functionerende digitale infrastructuur.
Mensen willen altijd en overal bereikbaar zijn en connectiviteit wordt dan ook steeds meer een basisbehoefte. Ook voor bedrijven en overheidsinstellingen is connectiviteit cruciaal. Zij maken steeds meer gebruik van de digitale infrastructuur voor hun dienstverlening en interne bedrijfsvoering (zoals cloud services en thuiswerken). Bepaalde sectoren hebben daarnaast een groeiende behoefte aan connectiviteit voor allerlei nieuwe toepassingen, zoals:
- De ontwikkeling van digitale leermiddelen die kinderen beter voorbereiden op de toekomst.
- De introductie van connected cars die bijdragen aan een afname van de filedruk en het verbeteren van de verkeersveiligheid.
- De aanwezigheid van e-health toepassingen die onze gezondheidszorg verbeteren.
- Het managen van kritische infrastructuren zoals energie, drinkwater en afvalverwerking.
Hogere en meer diverse eisen aan de digitale infrastructuur
De digitale transformatie en de introductie van digitale innovaties stelt hogere en meer diverse eisen aan de digitale infrastructuur. Zo hechten bedrijven en overheidsinstellingen steeds meer belang aan de kwaliteit daarvan. Connectiviteit wordt gebruikt voor bedrijfskritische toepassingen, voor het verrichten van financiële transacties, voor het delen en bewerken van vertrouwelijke informatie data of voor real life toepassingen die vragen om extreem hoge capaciteit en extreem lage latency. Haperingen in de verbinding zijn dan ook niet langer gewenst (continuïteit) en vertraging van de doorgifte in data (latency) is een no-go. Maar ook de behoefte aan bandbreedte neemt toe en veranderd.
Van lokaal beleid tot innovaties
De toenemende vraag naar connectiviteit maakt daarom nieuwe investeringen in telecominfrastructuur, zowel boven- als onder de grond, noodzakelijk. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat introduceert daarom een landelijk actieplan, waarin actiepunten variërend van het herzien van regelgeving tot het opzetten van 5G-innovatienetwerken is opgenomen.
Hoe ondersteunt TReNT in deze specifieke vraag naar connectiviteit?
Onze hoogwaardige infrastructuur voorziet niet alleen in de groeiende behoefte aan bandbreedte (de bandbreedte van dark fiber is enorm - of eigenlijk zelfs ongelimiteerd), maar voldoet ook aan de specifieke kwaliteitsparameters die bedrijven en organisaties tegenwoordig eisen. Denk hierbij aan de betrouwbaarheid van het netwerk (storingsgevoeligheid, latency en veiligheid) en toekomstbestendigheid. Met Dark Fiber ben je namelijk verzekerd van een exclusieve, stabiele en veilige private verbinding.
Meer informatie over een veilige basis voor jouw netwerkarchitectuur?
Wil je meer weten over de oplossingen die TReNT biedt voor het verbeteren van connectiviteit? Of wil je meer weten over hoe dark fiber jouw bedrijf voorziet van onbeperkte bandbreedte ? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Zo kun je kennismaken met onze oplossingen en services.